Saturday, June 22, 2013

Miss you always, Aazad

Baby Aazad,
 
Mommy always miss you. Mommy always love you. Deepest in mommy's heart.
 
27 Feb 13
He's only 2.3kg. Small but cute. With perfect feature. Allah, thanks a lot for this precious gift.
 
We named him , AAZAD FATHULLAH.
 
Aazad; Free. Independent.
 
The name Aazad is a Turkish baby name. In Turkish the meaning of the name Aazad is: Free. It quite related when Aazad is still inside my womb, his beloved Babah went to Turkey and left us. That's the beautiful memories when mommy with her big bally need to survive more than 7 days without Babah. How can I imagine.
 
Fathullah; Opening. Victory granted by Allah. Victory of Allah.
 
InsyaAllah he will grow as a good caliph, as a good son.
 
 
 
 
Your beloved mommy;
 
Saifatul Azida

Friday, June 21, 2013

How do I begin

Hi,
Tengok. Kan aku dah cakap. Kalau dah start post entri, mesti nak post lagi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Rentetan peristiwa.

Mar 2011

We get to know to each other. Dia menegur aku di chat FB. So boleh kata "kita berkenalan dalam laman muka buku"-like Najwa Latif said. He said "Hi". It is a sudden. Macam nak layan tak nak layan. Sebelum reply chat, aku sempat check dulu siapakan tuan punya FB tu. Oh! Budak sekolah rupanya. Tapi kenapa macam tak pernah tengok pon muka beliau?.. Persoalan timbul. Tapi tak pe. Let him be my friend. He asked for my phone number. But I haven't give him. Bagi aku that time, memang susah nak bagi no phone, apatah lagi baru kenal 3 hari, dah mintak no phone. OK. Tapi tah macam mana, beliau ni sangat lah menggoogling pasal aku. He got my phone number. Somewhere in fb jugak. Then as I expected , he got it from my info. Exactly!


Ni lah orangnya. Seorang yang penyabar. Jiwa tenang. Penyayang.

1st Apr
Beliau tiba-tiba call. 

17 Apr 11
Sesi berjumpa. OK. Bukan senang nak keluar dengan beliau. Mana kan lagi nak bagi tahu mak lagi. Nak mintak izin. Sebab mesti mak pelik. Mana pulak anak dia nak pergi pagi-pagi dah bersiap-siap keluar rumah. Bukan aku tak pernah keluar. Tapi kalau cuti Sunday, memang aku sentiasa kerap berada di rumah. So, bila nak keluar that day, aku bagitahu mak nak jumpa kawan sekolah. Mak bagi keluar. Yeay! Tapi aku sendiri tak tahu nak pergi mana. Lagi pon aku yakin aku takkan di apa-apakan sebab background beliau aku dah kaji. Senang. Sebab beliau satu sekolah ngan aku dulu. So, my best friend ada lah bagi sedikit info tentang beliau, sebab tu aku yakin nak keluar sikit kan. If tak, memang takut jugak. 

Jalan pergi ke arah utara. Tanya beliau nak bawak pegi mana. Sebab rasa risau jugak lah kan. Rupanya beliau bawak pergi ..........


Yes. Sungai Klah Hotspring. Beliau datang dari Tronoh, fetch me up kat Kundang, Rawang then masuk highway pergi Sungkai. Gila tak? Maklumlah. Baru kenal. Mesti lah nak tunjuk kerajinan kot kan :P That's the best place. Sebab apa aku kata best, sebab aku sangat gemar bermandi-manda. Disebabkan pergi sana pon aku tak tahu, so aku segera ajak beliau pergi cari kedai jual baju. Fuh! Dari situ nak ke pekan jauh jugak. Semata-mata nak beli baju mandi oke. Damn crazy. Aku memang tak kan dapat tahan kalau dah mula tengok air. Memang if tak beli baju mandi, confirm mula-mula aku masuk kaki, then betis, then peha, kang tak pasal-pasal aku terus berendam. Oh tidak! Baik aku beli baju mandi. HAHAHA.

26 Nov 11
Engaged. With the same person. Masih. 


1 June 12
Solemnization.

2 June 12
Wedding (Apa kah perbezaan dengan solemn kan?) :P




27 Feb 13
Baby Aazad was born! :D



Senang je nak cerita. Pendek. Insert picture. Senangnyaaaa....

Nanti ada masa, cerita panjang-panjang. Elaborate ikut date tu oke.

InsyaAllah. 

Thursday, June 20, 2013

Change title again & over again?!

Hi,

Semalam jenuh mencari apa background yang nampak sweet. Dah jumpa. Nampak macam baby-baby sikit. 
Pastu bila dah background berubah, title pon berubah lah kan. Tukar jelah. Rasa macam nak tukar link blog ni jugak lah. Tapi tak boleh. Em, takpe. Nanti cuba lagi.

Aku suka tulis blog. Tapi macam tak berkesempatan sangat nak menaip. Dari dulu lagi, alasan yang sama tak pernah berubah. Bukan apa, kadang-kadang satu benda yang bukan rutin, cuba untuk jadi rutin pon tak kan jalan jugak kan. So, amik inisiatif sendiri. Kalau rasa nak taip, aku taip. Kalau tak, ok. Tunggu lah bila rasa nak taip.

OK. 

Dah tukar background. Dah tukar blog title. Yeay!

Harapan: Semoga aku lebih rajin. Kali ni mungkin entri aku bersasarkan kisah keluarga, anak, kelahiran, bayi, kesihatan dan lain-lain yang seakan-akan related dengan perjalanan hidup aku sekarang ni. 

Berharap.

Ni lah masalahnya. Bila dah start menaip, rasa macam tak nak benti taip. Pastu dalam hati rasa nak taip entri lain. Nak buat sampai empat lima entri sehari. Dalam hati memberontak sekarang ni. Tapi tak buat pon lagi. Dalam hati je.

OK.

Nanati sambung lagi. Dengan cerita baru. Tak sabar nak cerita pengalaman pregnant, biar pon dah bersalin, anak dah besar dah pon. Tapi tetap nak cerita jugak. Rasa macam best nak cerita. Boleh share experiences dengan orang kan. Ok, dah meleret ni.

See ya!